Inmiddels hebben we wat meer ervaring kunnen opdoen met Vista installaties. We weten dat een dergelijke installatie niet helemaal soepel kan lopen, dit geeft soms dan ook een rommelige indruk. Dit heeft alles te maken met de beveiligingsstructuur binnen Vista en de gebruikte installer. We zijn bezig om dat te verbeteren.

Bijgaand wat tips:
– Bij het installeren verschijnt een Simpelfact.msi, dit is de daadwerkelijke installer en kan gestart worden (goedkeuring geven binnen Vista). Soms verschijnt er aan het einde van de installatie een foutmelding van de installer. Deze kan genegeerd worden.

– Na installatie moet er een printerdriver worden geinstalleerd voor .pdf afdrukken (hoeft natuurlijk niet als die niet wordt gebruikt). Deze verschijnt bij de printers als myFMbutler PrinterSwitch. Staat deze er niet dan kan deze alsnog worden geinstalleerd door dubbel te klikken op c:Program FilesBurggraaf itsimpelfactSimpelFact238ExtensionsmyFMbutlerInstall.bat. Ook hier zal Vista een aantal meldingen geven maar uiteindelijk wordt deze gewoon geinstalleerd.

Op de planning staat om binnen nu en een paar maanden SimpelFact met de nieuwe installer uit te leveren.